level’s

Geschiedenis
Coffeeshop Level is opgericht door Hans Otten op 9 januari 1989 samen met zijn vrouw Jolanda, in het begin gecombineerd als expositieruimte en coffeeshop maar later uitsluitend als coffeeshop. Hij heeft deze zaak voortgezet tot aan zijn dood op 4 november 2017.
Hans Otten geboren en getogen Tilburger opgegroeid in de wijk Korvel samen met zijn broer Rudy. Zijn vader was een ondernemer en had een zaak aan huis.

In de Flowerpower tijd opgegroeid zoekend naar de zin des levens genietend van het mooie in het leven. Na diverse baantjes te hebben gehad ging hij werken in een Coffeeshop. De combinatie van psychedelische muziek en het leven in de Flowerpower-subcultuur gaf hem de richting aan om zelf een Coffeeshop te runnen. Een eigen zaak zoals ook zijn vader altijd heeft gehad, eigen baas in een tijd dat het gebruik van softdrugs steeds meer werd geaccepteerd.
De muziek van Level 42 was een van zijn favorieten en de naam van zijn nieuwe zaak was een feit Coffeeshop Level.

Samen met zijn vrouw Jolanda opende hij de zaak aan het St. Annaplein waar het nog steeds gevestigd is. Zij wilde geen donker hol waar stiekem wiet en hasj werd verkocht en gebruikt, maar een open ontmoetingsplaats waar gelijkgestemde elkaar konden ontmoeten onder het genot van een goed kopje Illy koffie en het gebruik van cannabisproducten. Zij opende samen een expositieruimte annex coffeeshop.
In de beginjaren vond de verkoop vanuit de kelder plaats, later na een metamorfose werd dit naar boven verplaatst, vooral om een meer open karakter te generen.
De expositieruimte was een groot succes, kunstenaars en schilders exposeerden hun werk gratis en brachten ook in die tijd de gewenste bezoekers met zich mee. Een goede combinatie met diversiteit aan clientèle.

Door de jaren heen zijn er diverse veranderingen geweest maar na 35 jaar is Level nog steeds “live and kicking”.
Hans heeft uit een andere relatie ook nog een dochter. Na de dood van Hans is zijn vrouw Jolanda van plan de zaak voort te zetten in de geest van Hans, een ontmoetingsplek voor alle mensen die ruimte willen voor een gesprek en de mogelijkheid om rustig een joint te roken. Wel onder een nieuwe naam Level013.

Binnenkort zal Tilburg starten met het experiment gesloten coffeeshopketen, (wietexperiment). Op naar een legale situatie.

Level013  zal  er  klaar  voor  zijn.


In de geest van Hans, op de muziek van Level42. Op verschillende levels, kwaliteit, stemming, muziek, liefde.