Level highlight

De wietsoort Skunk is zo ingeburgerd dat de term vaak wordt gebruikt als synoniem voor wiet. En dat doet de soort geen recht. Skunk is een eersteklas wiet die gemakkelijk zijn eigen broek kan ophouden en al sinds de jaren 70 op menig 'menu' prijkt zo niet aanvoert. De geur doet sommige gebruikers blijkbaar denken aan een stinkdier maar de naam verwijst ook naar de smaaksterkte.
Doe maar Skunk
Skunk is ook de titel van een 'Doe Maar album' opgenomen in 1981. Doe Maar is in Tilburg wereldberoemd vanwege 'local hero' zanger/frontman Henny Vrienten. Welke moeder heeft - zo hoor je vaak - geen verkering met hem gehad (of gewild ...)? De titel Skunk is een samenvoeging van de muziekstromingen ska en punk, waarmee het unieke genre door de groep werd aangeduid. Maar Skunk is ook de naam van in Nederland gekweekte marihuana; nederwiet. Nederwiet is geschreven en gezongen door Joost Belinfante met wie Doe Maar regelmatig samenwerkte en zodoende is dit nummer op het album Skunk terechtgekomen. Het nummer Nederwiet is een instructie over het verbouwen van cannabis sativa hollandica en groeide uit tot een heuse podiumklassieker.  Check hier de clip

Enjoy the flight
De uitwerking van het roken van Skunk is een ontspannen, rustige en vredige gemoedstoestand. Daarom is het aan te raden Skunk op een gepast moment van de dag te gebruiken, als je de tijd hebt om te ontspannen. Skunk is erg geliefd door creatieve geesten als schilders en schrijvers omdat het hun creativiteit zou stimuleren.